Tuntureiden syleilyssä

7.2.2017

Aikainen herätys, aamurutiinit ja Luirojärvelle suuntaavan uran valinta. Alkumatkasta useamman suon ylitys. Talvella ne ovatkin varsin mukavia kuljettavia.

Joku lintu ääntelee kaukaisuudessa, mutta emme saa sen henkilöllisyydestä selkoa, vaikka kaikki kolme yritämme korvat höröllään kuunnella.

Sokostia lähestyessämme pilvisyys lisääntyy, emmekä näe tunturista kuin juuren. Pakkasta ei ole kauheasti, ehkä viitisentoista astetta, mutta jotenkin ilma on kostea ja pakkanen pureva. Lisään untuvatakin päälleni ja johan alkaa tareta.

Luirojärvellä majoitumme sympaattiseen rajan kämppään, jotta isompi tupa jäisi mahdollisille muille kulkijoille. Täällä, kuten monella aiemmallakin tuvalla on niin hienoja kiehisiä, ettei niitä raaski käyttää, vaan värkkään omat tekeleeni ja hienot säästyvät seuraavien iloksi ja hyödyksi. Pieni kämppä lämpiää vikkelään.

 

8.2.2017

Jäämme toiseksikin yöksi aloillemme ja käymme päiväkävelyllä ja siivousreissulla Luirojärven Hiltonissa. Autiotupa on tyhjillään ja jäätävän kylmä. Ulkolämpötila on -17 asteen hujakoilla, eikä sisällä liene lämpimämpää. Yritämme saada kämppää hieman lämpiämään siivousrupeamaa varten. Koitan epätoivoisesti aloittaa rätin käytön liian aikaisin, mutta vesi jäätyy liedelle ja tasoille. Lopulta maltan odottella veden kuumenemista kunnolla, jotta saan homman hoidettua. Lattiaa en uskalla luututa, jottei seuraava vieras joudu tekemään piruetteja uudella sisäluisteluradalla.

Aurinko päättää yllättäen tulla näytille ja lähdemme ihailemaan valossa kylpeviä tuntureita järvenjäälle. Huikea näky. Nyt oikeastaan näemme vasta ensimmäistä kertaa kunnolla tunturit, joiden syleilyssä olemme jo useamman päivän ajan kulkeneet.

Palattuamme ”kotimökkiimme” siivousruljanssi jatkuu siellä. Tosin lämpötilasta johtuen huomattavasti helpompana. Illan mittaan pääsemme vielä ihailemaan auringonlaskun väriloistoa, kirkasta kuutamoa ja revontulia.

 

wp-1485966989416.jpg

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s